Віктор Чумак: «Бізнес має почати делегувати в політику тих, хто готовий змінювати правила і виконувати закони»
Таку тезу озвучив народний депутат України, лідер громадянського руху «Хвиля» Віктор Чумак під час виступу на ІІІ Українському інфраструктурному форумі. На його думку, в Україні сьогодні не діє принцип верховенства права, а закони використовуються вибірково, або ж для відстоювання інтересів певних груп осіб, чи для знищення бізнес-опонентів.


«Я точно знаю, що а ні кількість законів, а ні їх якість не впливають позитивно на розвиток країни, суспільства, окремих галузей. Причина дуже проста – будь-який закон має виконуватися, а не використовуватися вибірково, бо тоді він не має сенсу. Хороший закон – це чіткі, прості та зрозумілі правила, якими рівно повинні користуватися усі в політиці, бізнесі, суспільстві. Не працює закон один для всіх, немає верховенства права», - переконаний політик.

Але, на погляд нардепа, є й дієвий шлях, який допоможе подолати цю ситуацію та дасть поштовх розвитку бізнесу: «Секрет полягає в тому, що бізнес має стати відповідальним і відмовитися від аполітичності, й зрештою розпочати безпосередньо брати участь в політиці як самостійна сила та впливати на те, щоби у владу приходили нові політичні сили на заміну тим, які роками стоять на ґрунті олігархічного капіталу.

Необхідно зробити вибір на користь людей, які йдуть в політику міняти правила та систему, а не примножувати статки. Ніхто за вас цього не зробить. Саме тоді почнуть виконуватися закони, припиниться тиск на бізнес з боку правоохоронних органів, суд почне працювати прозоро і доступно, а президент стане нормальним керівником країни.

На жаль, ми поки що бідна країна. І причиною нашої бідності є не погана освіта або система охорони здоров’я, не погана інфраструктура або наявність чи відсутність природних ресурсів. Справжньою причиною бідності в Україні є погане державне врядування, яке не дає розвиватися країні. І в наших з вами руках це змінити!».

Ігор Галущак






Друкувати
Найбільш популярні матеріали