В Україні не будуть підвищувати мінімалку найближчим часом - Гройсман
Прем’єр Володимир Гройсман в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” констатував, що наразі немає можливості для підвищення мінімальної зарплати.


“Мінімалка залежить від розвитку національної економіки, вона має бути посильною для роботодавців. Окрім того, вона тягне за собою і бюджетні витрати. Це все має бути збалансованим. 3,2 тис. – це був наш чіткий розрахунок. Тому будемо йти далі. Як економіка буде реагувати, так ми і будемо рухатися далі. Я – за те, щоб мінімальна заробітна плата зростала, я – за те, щоб галузеві зарплати зростали. Сподіваюся на те, що ми зможемо це робити далі, але зараз можливості для такого рішення немає”, - зазначив В. Гройсман.

При цьому глава уряду зазначив, що середня зарплата в поточному році може бути близько 10 тис грн і без підвищення “мінімалки” до 4200 грн.

Говорячи про можливість запровадження накопичувальної пенсійної системи з 01 січня 2019 року, прем’єр зауважив таке:

“Тут питання не тільки стабільності економіки – тут і питання гарантування збереження, надійного інвестування. Це серйозна річ. Це не питання пенсійної системи – це питання функціонування всієї фінансової системи країни. І тут є ініціативи депутатів, достатньо непогані, але це треба все ще дискутувати. Складне питання, але зараз воно в роботі”.

Також В. Гройсман прокоментував питання тарифів на газ:

“Ціни (на природній газ) пішли вгору, і Міжнародний валютний фонд говорить про те, що в Україні повинна бути одна ціна і для промисловості, і для населення. Я минулого року пообіцяв, що ціна в цьому опалювальному сезоні змінюватися не буде, і я своє слово дотримав. Зараз ми поки що в діалозі щодо подальших рішень. Багато людей платити більше реально не можуть, і я це розумію. І тому які будуть компенсатори для людей – це для мене важливе питання. Як тільки я знайду такі компенсатори, я вийду і скажу про це людям.

Оці всі балачки, що газ в Україні коштує 2, 3 тис. – це все безглуздя. Як може коштувати газ 3 тис. грн, якщо його ціна на європейських хабах зараз в середньому 250 доларів?! Людей просто дурять. Звісно, якщо на цьому всьому красти, то чим дешевше його ціна всередині країни, тим краще. Це уже відбувалося не раз, коли людям наче давали дешевий газ, а насправді просто списували на них, а продавали по ринковим цінам і крали на цьому сотні мільйонів і мільярдів доларів. Це не наш шлях. Але для мене головне питання, щоб ті, хто потребує допомоги держави, були реально захищені”.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали