У Великобританії зробили серйозну заяву щодо створення єдиної армії
Велика Британія, попри вихід країни з Європейського Союзу, підтримує французький план створення європейських сил швидкого реагування, адже це сприятиме ефективній системі безпеки й оборони в Європі.


Про це заявив міністр із закупівель в оборонній сфері в британському уряді Фредерік Курзон, повідомляє 24tv.ua.

Зазначимо, у вересні минулого року президент Франції Еммануель Макрон запропонував до наступного десятиліття підготувати європейські сили реагування, що матимуть спільну доктрину та спільні бюджетні інструменти, і фактично стануть силами швидкого багатонаціонального розгортання для протидії викликам та загрозам.

«Ми дуже зацікавлені в підтримці президента Макрона у цій ініціативі. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі зі своїми французькими колегами для опрацювання ідей, які вони сформулювали для більш ефективної та об'єднаної системи безпеки й оборони в Європі. Ми вважаємо, що це грає свою роль», – наголосив Курзон.

Він зауважив, що ініціатива Франції із започаткування європейських сил реагування (European Intervention Initiative) допоможе Великій Британії досягти "глибокого та особливого партнерства з європейськими колегами з питань оборони та безпеки".

Зокрема, пропозиція Франції передбачає, що європейські сили реагування будуть відокремлені від іншого оборонного співробітництва в рамках ЄС, відповідно, вихід Британії з ЄС не стане перешкодою для участі в проекті.

Нагадаємо, нещодавно голова Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що Євросоюзу необхідно створити єдину армію для забезпечення якісної спільної зовнішньої політики.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали