Експерт назвав фаворита президентських виборів 2019 рокуФактично рік залишається до чергових президентських виборів в Україні. Експертне середовище аналізує можливості основних політичних гравців на майбутніх виборах. Провал так званих реформ і тотальне зубожіння широких мас населення сформували передумови для переформатування політичного ландшафту в країні, зокрема обрання нового президента, який здатний запустити маховик реальних економічних перетворень в інтересах пересічних українців, а не кола олігархів.

Під час прес-конференції «Президентські вибори в Україні – диспозиція основних політичних сил перед розгортанням кампанії» директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначив, що «переможець першого туру президентських виборів – Юлія Тимошенко. Вона гарантовано виходить у другий тур».

Вадим Карасьов наголосив на тому, що саме Юлія Тимошенко – це той кандидат, який здатний вивести країну з олігархічної системи. «Натомість решта кандидатів робитимуть все, щоб різними способами застабілізувати цю олігархічну систему», – переконаний він.

Впевненість Вадима Карасьова в тому, що Юлія Тимошенко є безкомпромісним опонентом представників олігархічного класу, базується на її діях в якості і енергетичного віце-прем’єра, і прем’єр-міністра. Вона жорстко виступила проти участі РосУкрЕнерго на оптовому ринку природного газу, оскільки цей посередник штучно накручував ціну на блакитне паливо, а це негативним чином відображалося на конкурентоспроможності вітчизняної продукції. Саме Тимошенко ліквідувала взаємозаліки на енергетичному ринку у 2000 році, що забезпечило небувалі на європейському континенті темпи економічного зростання.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали