Кубів: Польща стабільно залишається найбільшим торговельним партнером України серед країн ЄвропиПольща є одним із основних центрів тяжіння не лише в політиці, а й в економіці Центральної Європи. Польська економіка відзначається стабільними темпами росту. Співробітництво України та Польщі в економічній сфері має для Києва доленосне значення.

На своїй сторінці у Facebook перший віце-прем’єр міністр України Степан Кубів зазначає, що «Польща стабільно залишається найбільшим торговельним партнером України серед країн Центральної та Східної Європи та четвертим за значущістю торговельним партнером у світі.

Так, у 2017 році обсяг двосторонньої торгівлі товарами Україна-Польща склав $6,2 млрд. і збільшився на 26,2 % порівняно з 2016 роком. Цьогоріч показники продовжують зростати. За 2 місяці 2023 року товарообіг між Україною та Польщею склав $1,6 млрд. тобто збільшився на понад 28% або на $236,0 млн. порівняно з тим же періодом 2017 року».

Нагадаємо, що у Польщі сьогодні розпочинається 10-й Європейський економічний конгрес, де будуть обговорені перспективи розвитку європейської економіки та торгівлі між ЄС-Україна. Польща сьогодні є одним з основним роботодавців для сотень тисяч українців, тому співпраця Києва та Варшави має доленосне значення для покращення умов роботи українських заробітчан.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали