Щоб економіка повернулася до стану хоча б 2013 року, потрібно 10-15 роківВ Україні фактично розпочалася президентська передвиборча кампанія. Основні політичні гравці активізували свої зусилля і вже формують коаліції та передвиборчі блоки. Лейтмотив переважної більшості експертних оцінок – це провальна економічна політика у 2014-2018 рр.

На своїй сторінці у Facebook академік Володимир Семиноженко зазначає, що «зміни у владі в 2014 році, по суті, є повторенням 2005. І ці зміни знову закінчуються занадто великими втратами для країни. Хоча в 2005, незважаючи на серйозні помилки в економічній політиці, гуманітарній сфері, все-таки не були допущені ні кровопролиття, ні втрати території, хоч країна була до цього і близька через невгамовні ініціативи Ющенка. Адже, давайте говорити чесно, це саме він своєю політикою привів країну до перемоги Януковича.

Нова влада таким же чином веде до перемоги на виборах представників колишньої Партії регіонів, які зараз фрагментовані під різними брендами.
І, незважаючи на всю нелюбов до Партії регіонів і Януковича, люди сьогодні вже розуміють, що для того, щоб економіка повернулася до стану хоча б 2013 року, потрібно років 10-15. Тому цілком можна припустити, навіть з високою ймовірністю, нове перезавантаження влади і повернення тих політиків, які, по крайній мірі, можуть професійно розвивати економіку, промисловість і т.д.».

Нагадаємо, що економічна політика двох останніх урядів зорієнтована на співпрацю з МВФ, який надання чергового траншу фінансової допомоги супроводжує вимогами, які негативним чином впливають на благополуччя переважної більшості населення. Ситуація в країні вимагає корекції економічної політики з метою упередження подальшого сповзання національного господарства у фазу стагнації.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали