Вартість нафти зафіксується на рівні 70 доларівПрогноз світового попиту на нафту в 2017 і в 2023 році залишився незмінним у порівнянні з оцінкою місяцем раніше, говориться в щомісячному звіті ОПЕК.

Так, очікується, що в 2017 році попит виріс на 1,65 млн барелів на добу - до 97,20 млн б/д, в 2023 році - також на 1,65 млн б/д, до 98,85 млн б/д.

Попередні дані за квітень показують, що нафтові запаси в країнах ОЕСР знизилися за місяць на 6,7 млн барелів - до 2 млрд 811 млн барелів, що на 26 млн барелів нижче середнього п'ятирічного рівня, але все ще на 240 млн барелів вище за рівень січня 2014 року. При цьому запаси нафти показують невеликий надлишок на 400 тис. барелів, у той час як запаси нафтопродуктів демонструють дефіцит в 26 млн барелів у порівнянні із середнім 5-річним рівнем.

"Останні події на нафтовому ринку привели до яскраво вираженої невизначеності щодо другої половини року. Так, ціни на нафту зараз на 30% вище, ніж за той же період минулого року, при цьому нафта Brent знаходиться на рівні вище $ 70 за барель вперше з 2014 року . Падіння запасів, попит на нафту і геополітичні події підтримали цей зростаючий тренд. ф'ючерси на нафту WTI також зросли до $ 65,09 за барель, але відстають від інших ринків через високе виробництво нафти в США, а також зміцнення долара. Нещодавно ф'ючерси на нафту втратили імпульс через невизначеність, оскільки трейдери готуються до того, що на ринок вийде більше нафти ", - йдеться в звіті.

"У той час як попиту на нафту в США, Китаї та Індії демонструє деякий потенціал зростання, деякі ризики можуть обмежити це зростання, включаючи уповільнення темпів економічного зростання в основних економіках світу, більш високий вплив зміни політики щодо роздрібних цін, і подальша зміна пріоритетів в користь природного газу ", - вважають аналітики картелю.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали