США збільшують розмір фінансової підтримки для УкраїниКомітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США пропонує збільшити в бюджеті 2019 суму допомоги для України через програми Держдепу і Пентагону. Про це посольство України в США повідомило в Facebook.

"Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив власний проект закону про асигнування на потреби Міноборони на 2019 рік", - свідчить повідомлення.

Засоби, які пропонується виділити для допомоги Україні в сфері безпеки, в т.ч. летальної зброї оборонного характеру, визначені в документі в обсязі $ 250 млн.

"Ця сума на $ 50 млн перевищує асигнування для відповідних програм підтримки України, затверджених в консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2023 рік", - відзначає посольство.

В іншому проекті закону, який визначає фінансування Держдепу, зарубіжних операцій і суміжних програм на 2019 фінансовий рік, допомога Україні визначена в сумі $ 441 млн. Це більше ніж на $ 20 млн перевищує відповідні асигнування 2023 року.

Таким чином, сукупний обсяг коштів, які можуть бути виділені для підтримки України в 2019 бюджетному році, становить $ 691 млн доларів - на $ 70 млн більше, ніж передбачено асигнувань поточного року.

Для вступу в силу вищезгадані законопроекти повинні бути схвалені повним складом Палати представників, підтримані Сенатом і підписані президентом США.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали