США створюють новий вид військових силПрезидент Сполучених Штатів Дональд Трамп в понеділок заявив, що віддав розпорядження приступити до формування військово-космічних сил США як нового роду військ.

"Вкрай важливо, що я тут для того, щоб дати доручення міністерству оборони негайно почати процес, необхідний для створення військово-космічних сил як шостого виду збройних сил. Це значуще заяву", - сказав президент в понеділок, виступаючи в Національному космічному раді США .

"Коли мова заходить про захист Америки, мова йде не просто про присутність в космосі, а про домінування Америки в космосі", - підкреслив Д.Трамп.

Крім цього, президент вказав на необхідність зберегти лідерство США в космосі і не допустити переваги там Росії і Китаю.

"Ми не хочемо, щоб Китай, Росія та інші країни випереджали нас", - сказав він, зазначивши, що США завжди лідирували в сфері космічних технологій.

Він також пообіцяв знову відправити американську експедицію на Місяць - вперше з 1972 року - і забезпечити довгострокове присутність США на супутнику Землі, що також надасть позитивний ефект на економіку.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали