Американські біржі перейшли в режим панікиОсновні американські фондові індекси у вівторок знизилися на тлі побоювань введення американським президентом Дональдом Трампом нових мит проти Китаю, свідчать дані торгів.

Промисловий індекс Dow Jones опустився на 1,15% - до 24700,21 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ - на 0,28%, до 7725,59 пункту, індекс широкого ринку S & P 500 - на 0,4%, до 2762,57 пункту.

Трамп у вівторок заявив, що доручив підготувати список китайських товарів на суму 200 мільярдів доларів для можливого введення в їх відношенні додаткових мит в 10%, якщо КНР буде і далі піднімати мита на американську продукцію. Мінкомерції Китаю назвало дії США шантажем і пообіцяло дати жорстку відповідь.

У п'ятницю, 15 червня, Трамп уже ввів ввізне мито в 25% на імпорт з Китаю обсягом в 50 мільярдів доларів на рік, на що Китай відповів симетричною мірою.

Не додало інвесторам впевненості в політичній стабільності в США повідомлення про те, що раніше сенат США проголосував за поправку, яка не дозволяє китайської телекомунікаційної компанії ZTE відновити свою діяльність в США, як пообіцяв їй Трамп.

"Дивно, як швидко все змінюється - кілька годин тому ринок, здавалося, відійшов від найгірших побоювань торгової війни, але потім перейшов в режим паніки", - вважає аналітик OANDA Стівен Іннес (Stephen Innes), чию думку наводить агентство MarketWatch.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали