Китай знизив мита на імпорт автомобілівКитай знизив мита на імпорт автомобілів з 25 до 15 відсотків. Цей крок - частина стратегії по відкриттю ринків, уточнює японська телерадіомовна корпорація NHK.

У зв'язку з цим центри продажу іноземних автомобілів в Китаї роблять покупцям більш привабливі пропозиції. Так, один з японських постачальників в Пекіні знизив ціну на повнорозмірні позашляховики майже на 8500 доларів.

На імпортні машини доводиться трохи більше чотирьох відсотків авторинку Китаю. Автодилери вважають, що зниження тарифів буде стимулювати продажі і зростання сектора транспортних засобів класу люкс.

У той же час Пекін після 6 липня планує ввести 25-процентні мита на машини з США, реагуючи на тарифну політику американської адміністрації. Раніше в червні міністерство комерції Китаю повідомило про збори на 659 найменувань американських товарів.

Даний крок став відповіддю на схвалення Білим домом списку китайських товарів на загальну суму 50 млрд доларів, які будуть обкладені 25-відсотковими митами, також вступають в силу 6 липня.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали