Яка ймовірність настання нової світової фінансової кризиЗа даними доповіді аналітиків банківського холдингу JP Morgan сінгапурський долар, японська ієна, швейцарський франк і долар США є основними валютами, які потрібно купувати на випадок кризи, повідомляє Bloomberg.

"Рецесія трапляється, коли кредитори одночасно просять позичальників повернути назад свої гроші. Три з чотирьох провідних валют в світі, якими можна володіти під час рецесії - це гроші тих країн, які можуть похвалитися дуже міцними позиціями на зовнішніх ринках", - сказано в аналітичній доповіді.

На думку експертів JP Morgan, серед перерахованих валют найнадійніша - ієна. Менш привабливий для інвестування сінгапурський долар. У той же час американський долар не втрачає своєї надійності, оскільки нацвалюта США є основною для фінансових транзакцій. Зокрема, під час глобальних потрясінь бізнес в усьому світі припадає скуповувати долари США для розрахунку за боргами.

Як відзначають аналітики, при цьому від валют ринків, що розвиваються (наприклад, Росії), очевидно, необхідно позбавлятися, так як вони особливо відчутно знецінюються в кризові періоди і "просідають" в середньому на 17% протягом дворічного періоду з початку рецесії.

Проте в JP Morgan вважають, що розмови в публічній площині про нібито нову повномасштабну кризу на сьогодні є "передчасні". Однак, аналітики радять складати плани щодо диверсифікації валютних заощаджень для бізнесу на випадок непередбачених обставин в світовій економіці на тлі ескалації міжнародних торгових відносин.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали