На якій відмітці зафіксується курс долараВалютний ринок стабілізується на фоні закінчення звітного періоду, коли клієнтам і самим банкам необхідно закрити свої угоди по місяцю і на це залишається досить мало часу. Особливо відкладати свої угоди і тривало боротися за курсом компаніям уже особливо ніколи.

Після вчорашнього несподівано малого обсягу угод (що нехарактерно для передостаннього дня кожного звітного періоду) - надолужувати згаяне клієнтам доведеться сьогодні.

Проти гривні буде як і раніше грати фактор психологічного настрою учасників торгів на девальвацію гривні.

На зміцнення нацвалюти спрацює зниження на 2,45 млрд гривень коррахунків банків на ранок вівторка (до 48,3 млрд) і необхідність у всіх клієнтів і самих банків закрити свої угоди на звітну дату. Як правило це звужує можливості спекулянтів по розгойдування курсу і змушує їх обережно працювати тільки в форматі «в дві сторони».

В разі несподіваного стрибка котирувань вище психологічного порогу в 27 гривень - регулятор вирішиться знову витрачати ЗВР на утримання курсу. Тим неменше, НБУ заявив про бажання продати 50 млн дол.

Спробувати пограти в валютні гойдалки можуть великі експортери, які не проти заробити. Але у них занадто мало часу, враховуючи останній день місяця і особливо притримувати валюту вони не встигають. Тому якщо самі імпортери не почнуть своїми скупками валюти розігрівати ринок, на міжбанку долар зафіксується в межах 26,75-26,90 гривень.,

За матеріалами: minfin






Друкувати
Найбільш популярні матеріали