Як США фінансуватимуть зміцнення обороноздатності УкраїниСтратегічне партнерство США та України ще більше зміцнилося в останні роки у зв’язку з агресивними діями РФ. Вашингтон приділяє значну увагу зміцненню обороноздатності України, щоб унеможливити прояви російської експансії. США демонстративно засуджують посягання Росії на територіальну цілісність України.

Сенат США ухвалив оборонний бюджет на 2019 фінансовий рік, він склав 717 млрд. дол. Тепер документ направлять на підпис президенту країни Дональду Трампу. В оборонному бюджеті передбачається виділення 250 млн. дол. Україні на допомогу в зміцненні обороноздатності держави. Про це заявили в посольстві України в Сполучених Штатах.

У дипломатичному відомстві уточнили, що допомога надаватиметься для посилення можливостей захисту від кібератак, зменшення залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, а також забезпечення безпеки комп'ютерних мереж держорганів і сприяння в програмах обміну інформації.

Нагадаємо, що зміцнення українського інформаційного простору та уникнення російської інформаційної експансії є важливою складовою зміцнення обороноздатності країни в цілому. Однією з головних умов усунення прецедентів інформаційної експансії стане більш результативна боротьба з кібератаками.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали