Долар не виросте вище 28 гривеньВалютна торгівля на міжбанку характеризується незначним подорожчанням долара через зростання попиту на валюту і зниження валютного пропозиції. Експортери притримують продаж виручки в розрахунку на ще більш глибоку девальвацію гривні.

Монетарна система фіксує збільшення вільних залишків на коррахунках банків, що спричинило за собою зростання котирувань.

Нацбанк стабілізував котирування продажем валюти в обсязі до $ 20 млн. Це дозволило утримати курс долара нижче 27,50 грн./$, до того ж, що були всі передумови для штурму цієї позначки.

Тим неменше, на ринок впливають не тільки внутрішні, а й зовнішні чинники. До спекулятивного фактору на міжбанку додасться ще й панічний попит готівкового ринку, що продовжить розгойдування курсу.

Разом із тим, український бізнес має до 17 серпня сплатити квартальні податки, тому потребуватиме гривні. Для податків експортери стануть активніше продавати долари і трохи підтримають гривню. Але якщо збережеться напруженість на ринках країн, що розвиваються, то, гривня продовжить втрачати позиції. Однак, вище 28,0 грн ./$ котирування не підуть.

За матеріалами: ubr.ua






Друкувати
Найбільш популярні матеріали