Коли може піднятися ціна на газ для населенняЗа відсутності реального збільшення доходів пересічних українців підвищення ціни на газ може спровокувати чергову фазу падіння життєвого рівня населення, що великою мірою відобразиться на політичних уподобаннях переважної більшості пересічних українців.

Експерти неодноразово заявляли, що для стабілізації економіки України потрібно отримати черговий транш від МВФ. Наша країна навіть виконала для цього всі вимоги, крім однієї – підвищення вартості газу для побутових споживачів до ринкового рівня.

Тобто ціна газу для промисловості та населення повинна бути однаковою. Щоб виконати цю умову, уряд повинен підвищити тарифи для населення на 60%. А це боляче вдарить як по мільйонах українців, так і по державному бюджету.

Нагадаємо, що за 2014-2018 ціна на газ для населення неодноразово підвищувалася, що негативним чином вплинуло на рівень платоспроможності більшості населення на ринку споживчих товарів, що призвело до згортання обсягів виробництва в секторі малого та середнього бізнесу. Чергове підвищення ціни на газ може призвести до поглиблення кризових явищ в національній економіці у зв’язку з подальшим згортанням платоспроможного попиту.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали