Тимошенко назвала основний пріоритет для процвітання УкраїниЕкономічна політика українських урядів 2014-2018 років поки не призвела до реального покращення життєвого рівня переважної більшості населення України. Значною мірою це стало наслідком безоглядного слідування рецептам економічних перетворень, які надаються ззовні.

На думку лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, Україна часто переоцінює корисність порад ззовні. Стратегію змін – економічних насамперед – мусить народити вітчизняна підприємницька спільнота. За словами лідера «Батьківщини», в нашої країни є надійні друзі і віддані союзники у світі, але водночас вони є нашими конкурентами. Тому не варто розраховувати, що країни-конкуренти пришлють нам рецепти, як стати сильними та заможними.

«Я можу сходу назвати 10 вбивчих для нас рішень, які були подані як реформи. І я не один рік про це говорю в обличчя тому ж МВФ», – зізналася політик. Україна повинна користуватися можливостями, які дає співпраця зі світом, але робити це винятково у власних інтересах, переконана лідер «Батьківщини». Для цього потрібно повірити у свої сили, сформувати професійну команду із власних громадян та самим створити правила.

Останні опитування показують, що більшість громадян України вважають Юлію Тимошенко найефективнішим прем’єром часів незалежності. Також Тимошенко за останніми даними соцопитувань є лідером електоральних уподобань як кандидат в Президенти України. Тимошенко на початку 2000-х років провела результативні реформи в паливно-енергетичному комплексі, що дозволило забезпечити соціально-економічне піднесення 2000-2008 років.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали