Україна залучить у четвертому кварталі 5 млрд доларів зовнішніх боргівНаціональний банк прогнозує отримання траншу від Міжнародного валютного фонду в 2 млрд доларів до грудня.

Про це сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій в ході круглого столу "Що станеться з гривнею восени?", організованого "Фінансовим клубом" в прес-центрі Українських Новин.

"Наш прогноз, що нам вдасться домовитися з Міжнародним валютним фондом. І в наш прогноз ми закладаємо отримання траншу до кінця осені близько 2 млрд доларів", - заявив Чурій.

"До кінця року країна може ще додатково отримати близько 1,5 млрд доларів від інших міжнародних організацій і інвесторів. Ми очікуємо, що Міністерство фінансів зможе розмістити євробонди на суму близько 1,5 млрд доларів", - додав Чурій. Місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 6 вересня.

Минулого тижня Україна вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) на $ 725млн. Прибутковість при розміщенні склала 9,1% річних. Піврічні дисконтні облігації були розміщені за ціною 95,551% номіналу.

Відповідна прибутковість показує реальну ціну запозичень для України та інших країн, що розвиваються, по якій в даний час можна залучити кошти на зовнішньому борговому ринку.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали