Трамп відхилив пропозицію Євросоюзу щодо скасування митПрезидент США Дональд Трамп заявив про готовність вийти з Світової організації торгівлі (СОТ). "Якщо вона не зміниться, я виведу США З СОТ", - сказав Трамп в інтерв'ю агентству Bloomberg у четвер, 30 серпня. Трамп раніше неодноразово критикував СОТ, яка, на його думку, веде себе несправедливо по відношенню до Сполучених Штатів.

Так, вже з'являлася інформація про те, що Трамп хоче вивести США з організації, проте потім міністр фінансів країни Стівен Мнучін заявив, що все це "фейкові новини". Для виходу з СОТ необхідне схвалення Конгресу.

Трамп відхилив пропозицію ЄС про скасування мит на автомобілі

Трамп також відхилив пропозицію Євросоюзу щодо скасування мит на ввезення автомобілів. "Воно слабке, - пояснив президент США Bloomberg. - Їх споживчі звички - це купувати їх машини, а не наші".

Єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальстрем заявляла про бажання ЄС "знизити навіть наші тарифи на автомобілі до нуля, всі тарифи до нуля, якщо Сполучені Штати зроблять те ж саме".

Трамп порівняв ЄС з Китаєм, з яким США також ведуть суперечку про торгівлю. "Європейський Союз майже так само поганий, як і Китай, тільки він менше", - вважає Трамп.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали