Гройсмана просять продати українську газотранспортну системуНаціональна акціонерна компанія "Нафтогаз України" пропонує продати 49% акцій оператора української газотранспортної системи міжнародному партнеру України. Про це йдеться в листі компанії на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Згідно з документом, дана пропозиція гарантує збереження доходів від транзиту газу на нинішньому рівні і після 2019 року, коли закінчиться дія контракту на транзит газу між НАКом і російською компанією "Газпром". За даними НАК, вартість всього пакету акцій становить $ 14 млрд, 49% - $ 7 млрд відповідно.

"Якщо міжнародний партнер заплатить відповідно 7 млрд доларів за 49% акцій оператора ГТС, то така інвестиція може розглядатися як певна гарантія збереження доходів від транзиту на поточному рівні", - сказано в документі.

З огляду на вищевказані доводи, "Нафтогаз" просить главу уряду Володимира Гройсмана винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони викладені вище стратегічні питання нацбезпеки і прийняти рішення щодо застосування заходів для їх врегулювання.

Раніше Гройсман запропонував США і ЄС разом управляти українською ГТС.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали