Америка обігнала Саудівську Аравію і Росію за обсягами видобутку нафтиСполучені Штати вперше за 45 років стали світовим лідером з видобутку нафти. За обсягами видобутого палива Америка обігнала Саудівську Аравію і Росію.

"У лютому видобуток сирої нафти в США перевищила обсяг нафтовидобутку в Саудівській Аравії - вперше за більш ніж два десятиліття. У червні і серпні США обійшли РФ з видобутку сирої нафти вперше з лютого 1999 року", - наголошується в повідомленні.

Експерти з питань економічної інформації вважають, що до кінця 2023 року і протягом наступних років обсяги видобутку нафти в США також перевищать її видобуток в Саудівській Аравії і Росії. Одночасно відзначається, що прогнози засновані на попередніх підрахунках.

В середині 2014 року вартість нафти знизилася, в зв'язку з чим американські виробники зменшили свої витрати і тимчасово знизили видобуток нафти.

"Однак після зростання цін на початку 2016 року, інвестиції та виробництво почали рости. При цьому Саудівська Аравія і Росія зберегли відносно стабільний рівень зростання видобутку нафти протягом останніх років".

Сполучені Штати були світовим лідером з видобутку нафти до 1973 року.

Разом із тим, Європейський центральний банк (ЄЦБ) оприлюднив прогнози щодо курсу євро і цін на нафту еталонної марки Brent на 2023-2020 роки.

Як повідомляється в прогнозі ЄЦБ, керівництво центробанку очікує курс євро до долара в районі $ 1,18 за євро в поточному році і зниження до $ 1,14 за євро в 2019 і 2020 роках.

Котирування Brent, за оцінкою ЦБ, складуть в середньому $ 71,5 за барель в 2023 році, потім незначно виростуть (до $ 71,7) в 2019 році і знизяться до $ 69 за барель в 2020 році.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали