Долар впаде до 27,5 гривеньДруга половина вересня відзначається поступовим укріпленням позицій національної валюти. З'являється більше пропозиції і гривня зміцнилася відображаючи спокійні настрої на ринку.

Курсові тренди обумовлені збалансованістю попиту і пропозиції на тлі позитивних сигналів про прогрес у співпраці з МВФ, а також відсутності ажіотажу і низького спреду готівкового ринку.

На фінансовому ринку також присутній брак гривневого ресурсу: залишки банків на коррахунках в НБУ зменшилися на 4,8 млрд. грн (до 50 млрд. грн.), а обсяг ліквідності, мобілізованої регулятором через депозитні сертифікати, знизився на 0,4 млрд. грн. (до 20,1 млрд. грн.).

Банкам набагато вигідніше працювати в гривні, вкладаючись в депозитні сертифікати Нацбанку за підвищеної після зростання облікової ставки (з 17,5% до 18% річних).

Надалі не передбачається підвищеного попиту на долар. У разі позитивних заяв за результатами роботи місії МВФ, котра завершує свою роботу в Києві наступного вівторка відбудеться подальше зміцнення гривні.

Таким чином, ринок формує новий торговельний діапазон в якому буде найближчим часом. Цілком ймовірно, що курс національної валюти відносно долара укріпиться до 27,5 гривень.

Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали