Нацбанк зробив ОВДП більш доступнішимиНаціональний банк України (НБУ) вніс ряд змін в свої нормативно-правові акти з метою забезпечення законодавчого врегулювання процесу розміщення ОВДП і обліку паперів, отриманих НБУ як заставу, а також проведення операцій з держбондами і порядку купівлі валюти з метою повернення за кордон іноземних інвестицій.

Відповідні зміни вступають в силу 20 вересня, за винятком окремих пунктів, які вступають в силу з 1 листопада.

НБУ визначив порядок обслуговування операцій розміщення паперів по брокерським договорами, що надає доступ на первинний ринок держбондів приватним інвесторам.

Крім того, встановлено особливості проведення розрахунків за операціями з ОВДП, стороною яких є нерезидент. Операції з банками і нерезидентами можна буде проводити без обмежень, операції з іншими контрагентами можна буде проводити тільки на фондовій біржі з розрахунками за принципом "поставка цінних паперів проти оплати".

Для купівлі іноземної валюти нерезидентами з метою повернення за кордон іноземних інвестицій за результатами операцій з ОВДП необхідно буде подавати максимально спрощений перелік документів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали