Найбільше автомобілів купують кияниЗ січня по серпень 2023 року в Україні було зареєстровано 53,5 тис. нових легкових автомобілів. Найбільшим регіональним ринком залишається місто Київ, прописку в якому отримав кожен третій новий автомобіль, реалізований в країні. Про це повідомляє прес-служба асоціації «Укравтопром».

Бестселером київського ринку нових легкових авто за підсумками 8 місяців став автомобіль Scoda Octavia, в активі якого 571 реєстрація.

Другий за популярністю - кросовер Toyota RAV-4, свій вибір на якому зупинили 563 киянина.

На третьому місці Audi A3, місяцем раніше очолював рейтинг столичних симпатій. З початку року цю модель вибрали 553 автомобіліста.

Четвертий результат у Volkswagen Polo - 549 автомобілів. Замикає п'ятірку лідерів Renault Duster - 546 шт.

Так, серед авто з пробігом українці шукають Toyota Camry. Daewoo Lanos, і найчастіше - Audi A6. Однак, коли справа доходить до дзвінків продавцям, представник німецького автопрому пропускає вперед Renault Megane. Очевидно, далеко не кожен, хто цікавиться Audi A6, готовий розщедритися на дорогу покупку.

А ось серед нових авто перші два місця рейтингу у Kia Sorento і Volkswagen Poloю З тією різницею, що придивляються покупці частіше до корейця, а уточнюють деталі, розмірковуючи про покупку, про німця. По інших позиціях варто відзначити стабільний протягом усього літа інтерес відразу до двом представникам Ravon - R2 і R4.

Якщо вивчати пошукові запити з різних регіонів України, то серед авто з пробігом в 17 з 25 областей найчастіше шукають «нестаріючу класику» Daewoo Lanos. Серед нових авто ситуація не така однозначна. Kia Sorento і Renault Duster підкорили відповідно 5 і 6 регіонів. А найбажанішою виявилася Skoda Octavia A7 - її шукали в 7 областях, включаючи найбільший ринок столичного регіону.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали