ФРС продовжить піднімати базову відсоткову ставкуУ керівництво Федеральної резервної системи очікує продовження курсу з посилення монетарної політики. Ряд чиновників відзначають, що процентні ставки в подальшому повинні піднятися до "стримуючого рівня", щоб не допустити перегріву американської економіки.

Про це йдеться в протоколі засідання Федерального комітету з відкритого ринку (FOMC) ФРС, минулого 25-26 вересня. В опублікованому в середу, 17 жовтня, документі також підкреслюється, що в ФРС відзначають ризики як зростання економіки вище трендових значень, так і "істотних фінансових дисбалансів". Цілком можливо, що представники Федрезерву тим самим відзначають збереження надмірно оптимістичних очікувань на фондовому ринку США в умовах посилення монетарної політики.

"З урахуванням поточних оцінок ситуації в економіці всі учасники засідання висловили думку про те, що комітету варто продовжувати поступове посилення монетарної політики і підвищити базову процентну ставку на 25 базисних пунктів на цьому засіданні. Майже всі учасники порахували, що комітету варто змінити підсумкові заяви і прибрати вислів про те, що "монетарна політика залишається стимулюючою".

Ряд учасників засідання заявили про те, що монетарна політика повинна стати помірно стримуючою на певний час, ряд учасників також порахували, що буде необхідним тимчасово підвищити базову процентну ставку до значень, які перевищують їх прогнозні оцінки за довгостроковим рівнем ставок, для того щоб знизити ризик перевищення цільового рівня інфляції в 2%, а також ризик, який представляє суттєвий фінансовий дисбаланс. Кілька учасників заявили про те, що вони не будуть підтримувати застосування стримуючої монетарної політики за відсутності чітких свідчень перегріву економіки і зростаючої інфляції".






Друкувати
Найбільш популярні матеріали