Валерій Давиденко: 100% рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів має йти на місця, до сільських радМи чотири рази збиралися в НУБіП та обговорювали поправку щодо встановлення земельного податку на лісові землі. Ця поправка була внесена з порушенням регламенту депутатами мажоритарниками з Івано-Франківської області. Чому вони її внесли? За словами авторів, на Івано-Франківщині немає орних земель і бюджети нічого не отримують із цього. Що стосується податку і голосування, то ви можете запитати про це у своїх депутатів, у кожного мажоритарника, як вони голосували.

Сьогодні треба працювати над тим, щоб рента, яку платять лісівники, перерозподілялася правильно. І щоб не платили за молоді ліси, урожай з яких може бути через 50-60 років. Я вважаю, що 100% рентної плати має йти на місця, до сільських рад. Щодо наших шести напрацьованих законопроектів... Чесно кажучи, я не бачу консолідації в залі, я боюся, що вони можуть бути провалені й відхилені. Тому в нас є певна альтернатива, яку ми зараз відпрацьовуємо, в тому числі й спецфонд (у вас раніше був спецфонд, яким ви могли розпоряджатися). І ця маленька поправка, я вважаю, знайде підтримку з вашою допомогою. І ті дивіденди на прибуток, які забирають у вас у межах 75%, потрібно скерувати до цього спецфонду в тому числі.

Ми бачимо, що відбувається на політичній арені, і розуміємо, що є певне політичне протистояння, що в лісовій галузі немає керівника… Але керівник є. Я переконаний у тому, що ми цілу галузь, легені нашої країни, не перетворимо на ті пеньки, які нам показують популісти і кажуть, що це український ліс. Ми разом із вами.

Валерій Давиденко, народний депутат України,
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики
та земельних відносин

(Виступ на IV з’їзді лісівників України)






Друкувати
Найбільш популярні матеріали