Населення виводить валюту в іноземні банкиУкраїнці планомірно виводять гроші з країни і абсолютно офіційно - отримуючи індивідуальні електронні ліцензії Нацбанку. 48% таких документів було отримано нашими людьми для перерахування коштів в іноземні банки, 41% - для покупок цінних паперів зарубіжних корпорацій, 5% - для придбання будинків і квартир.

Таку інформацію Опублікував державний Приватбанк, через який була надана майже половина дозволів на виведення капіталу приватними особами - 874 з 1800 по всій країні. Нацбанк дозволить з лютого-2019 онлайн покупку валюти.

Ще десять років тому справжньою модою у наших людей було відкриття рахунків в банківській столиці Європи - в Швейцарії. Але після кількох голосних скандалів з розкриттям банківської таємниці українці стали рідше обслуговуватися в банках Женеви і Цюріха, хоча не припиняють це робити. Найактивніше наші вкладники відкривають депозити в банках Іспанії, а весь рейтинг переваг виглядає наступним чином:

Іспанія
Німеччина
США
Литва
Кіпр
Швейцарія.

Географія вкладень в іноземні цінні папери трохи перетинається з банківською: Великобританія, Мальта, США і Кіпр. А нерухомість наші співвітчизники найактивніше розкуповують в Іспанії, Грузії та Болгарії.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали