Пинзеник розповів про перспективи зростання економіки УкраїниЕкономіка України продовжує показувати поступове зростання і в третьому кварталі додала вже 3,2%. Разом із тим, є сфери котрі інтенсивно розвиваються та забезпечують основний приріст благополуччя населення.

«Економіку продовжує штовхати імпорт. Економічна динаміка нинішнього року дещо краща за минулорічну. Обидва квартали ВВП зростав більше 3% (3,1% - у першому, 3,8% - у другому кв.). Проте, як і в минулому році, економіку продовжує штовхати імпорт. А точніше торгівля імпортними товарами», - відмічає на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Віктор Пинзеник.

«Дещо збільшився в порівнянні з минулим роком внесок промисловості в економічне зростання. Проти минулорічних 0,4% цьогорічний показник складає за підсумками восьми місяців 2,2%, два відсотки росту демонструє аграрний сектор. Відносно більший плюс у будівництві (5,7%) не має великого впливу через незначну частку даного сектора в економіці.

Вирішальний внесок у зростання (5,4%) дає торгівля, приріст якої опирається не на продаж товарів національного виробництва, а на торгівлю імпортом. Ненадійна і до того ж проблемна основа нашого нинішнього економічного зростання», - додає нардеп.

Змінити структуру економічного зростання допоможе валютна стабілізація в країні та покращення міжнародних кредитних рейтингів, а також просування України щодо полегшення умов ведення бізнесу та мінімізації корупції, що дозволять залучити додаткові інвестиції у розширення національного виробництва та прискорити зростання ВВП.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали