Українські порти включають до євроланцюжку постачання вантажівВантажообіг між Маріупольським портом і італійським Порто Ногаро (Сан-Джорджо-ді-Ногаро, Італія) до концу2019 року виросте більш ніж в 2 рази - до близько 500 тис. тонн. Такі прогнози озвучив начальник Маріупольської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) Ігор Барський.

За даними АМПУ, з листопада 2017 року по листопад 2023 року вантажопереробка між портами Маріуполя і Ногаро склала 214 тис. тонн.

"Зараз порт Маріуполь здійснює переважно експорт металопродукції в Ногаро. Однак ми налаштовані на розширення номенклатури вантажів і готові обробляти імпортний вантажопотік, коли вантажовідправники Італії включать Маріупольський порт в свій ланцюжок постачання вантажів", - зазначив Ігор Барський.

З італійської сторони документ підписав глава Консорціуму економічного розвитку Фріулі (COSEF), генерального партнера портового району Порто Ногаро, пан Ренцо Марініга.

Згідно з текстом Меморандуму, порти планують розширити перелік вантажів, які перевозяться між Маріуполем і Ногаро. Також сторони будуть обмінюватися технологіями перевалки вантажів, обговорять, як підвищити енергоефективність і впровадити комплексний екологічний моніторинг в Маріупольському порту.

У той же час, концерн COSEF розглядає можливість інвестувати в розвиток портової інфраструктури України, в тому числі має намір брати участь в умовах державно-приватного партнерства.

"Ми плануємо відвідати Україну і з'ясувати ваші потреби. Мова не про Порто Ногаро, а про італійські інвестиції в цілому. Відправною точкою для нас буде порт Маріуполя", - сказав глава COSEF Ренцо Марініга.

Меморандум набуває чинності сьогоднішнього дня, буде діяти два роки і кожного разу автоматично продовжуватися ще на рік.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали