На кого робить ставку Ринат Ахметов на президентських виборах 2019Наближення президентських виборів активізувало діяльність політичних сил стосовно підтримки того чи іншого кандидата. Традиційно напруженою є ситуацію в політичному таборі, який відзначається високим рівнем популярності в регіонах Півдня та Сходу України.

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський зазначив на прорахунки представників «Опозиційного блоку». «Колесников і Ахметов зайняли жорстку позицію і пішли війною проти «Опозиційної платформи »Бойко-Рабиновича», – підкреслив політолог.

На його думку, якщо група Рината Ахметова хотіла висунути на виборах свого кандидата, то розкручуванням цього опозиційного політика треба було займатися три роки, а не три місяці. Погребинський нагадав, що в олігарха є серйозний медіахолдинг: газета «Сегодня», канал «Україна». Причому ці ЗМІ щодня піарять лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка.

Нагадаємо, що нещодавній конфлікт в Опозиційному блоці, що був зумовлений діями Бойка та Льовочкіна, може призвести до дроблення електорального поля названої політичної сили, що вирішальною мірою вплине на результати першого туру президентських виборів.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали