Хто з кандидатів у Президенти України пропонує ввести податок із олігархівНадмірний податковий тиск на українських підприємців відбувається на фоні преференцій для великого бізнесу. Це в свою чергу згортає ділову активність та послаблює конкурентне середовище на стратегічних ринках. Натомість вертикально інтегровані утворення зміцнюють свої позиції. Більше того, Україна потрапляє у все більшу залежність від МВФ, оскільки бере нові кредити для «латання» дір у публічних фінансах.

Кандидат у Президенти від об’єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський розкритикував домовленість між Україною та МВФ задля отримання чергового кредиту.

«Опубліковано Меморандум між Україною та МВФ, за яким нам дадуть чергові мільярди доларів кредиту. У тексті документу читаємо, до чого зобов’язується влада України та як балансуватиме доходи й витрати. Перше. Влада вже почала продаж шістьох великих державних підприємств і 500 малих компаній та активів. Кількість субсидій зменшено, соціальні норми для їхнього обчислення скорочено, схему, яка дозволяла українцям розтермінувати оплату рахунків за опалення, – скасовано», – зазначає політик.

«Єдиний вибір українців – обрати сильну національну владу, яка, найнявшись на роботу до свого народу, працюватиме на його добробут: встановить великі податки для великого бізнесу, поверне 154 мільярди доларів, виведені з України в офшори, націоналізує ворожий бізнес, встановить справедливі тарифи і врешті ліквідує олігархію. Вихід із кризи є. Не вистачає тільки совісного управлінця», – додав Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, що Руслан Кошулинський висунутий кандидатом в Президенти України рядом національно-патріотичних сил і займає безкомпромісну позицію стосовно необхідності обмеження влади олігархів.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали