Українські банки очікують перевіркиВідсутність необхідних для прискореного економічного зростання темпів приросту інвестицій значною мірою пояснюється слабкістю вітчизняної банківської системи. Українська банківська система в цілому так і не набула атрибутів класичної фінансово-кредитної системи.

Національний банк України (НБУ) в 2019 році має намір провести планову інспекційну перевірку в 51 банку. Про це повідомляється на веб-сайті Нацбанку. Згідно з повідомленням, в першому кварталі регулятор має намір відвідати Сбербанк, Індустріалбанк, Правекс Банк, Піреус Банк МКБ, банк «Форвард», Кредит Європа Банк, Укрбудінвестбанк, банк «3/4», банк «Портал».

У другому кварталі інспекційну перевірку заплановано в Універсал Банку, Ідея Банку, МТБ Банку, АБ «Кліринговий дім», АКБ «Аркада», Місто Банку, АКБ «Львів», СЕБ Корпоративний банк, Кредитвест Банку, Мотор-банку, Першому інвестиційному банку, КБ «Земельний капітал» і АКБ «Конкорд».

У третьому кварталі інспекція НБУ навідається в ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Альфа-банк, ПУМБ, ОТП Банк, Сітібанк, банк «Кредит Дніпро», Мегабанк, банк «Восток», МІБ, А-банк, банк «Інвестицій та заощаджень», Дойче банк ДБУ, Альтбанк і банк «Авангард».

В останньому кварталі року НБУ перевірить Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк, ПІБ, Креді Агріколь Банк, банк «Південний», Кредобанк, ТАСкомбанк, ІНГ Банк Україна, КБ «Глобус», Полтава-банк, банк «Альянс», УБРР і Скай Банк.

Зазначимо, що поряд з плановими перевірками комерційні банки очікують і позапланові перевірки. Посилення контролю регулятора за діяльністю комерційних банків дасть змогу виявляти банківські установи, які перебувають на межі банкрутства, і упереджувати загострення ситуації на ринку позикового капіталу.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали