Першим кандидатом в президенти України став опонент ЯценюкаЯк уже зазначалося в ряді ЗМІ 31 грудня 2023 року офіційно стартувала кампанія по виборах президента України. Першим кандидатом, який подав документи до ЦВК, став колишній міністр екології і природних ресурсів України Ігор Шевченко.

Шевченко йде на вибори як самовисуванець. Він був призначений міністром екології 2 грудня 2014 року. Публічний скандал, який призвів до його відставки, розпочався 12 червня, коли тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду розкритикував міністра за те, що він мало часу приділяє палаючій на той час нафтобазі під Києвом.

2 липня 2015 року Верховна Рада 235 голосами звільнила Шевченка з посади міністра. У поданні на звільнення Шевченка уряд звинуватив його в тому, що він без причин був відсутній на робочому місці, пропускав засідання Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, що Ігор Шевченко є засновником і керівником провідної юридичної фірми «Шевченко, Дідковський і Партнери», яка у 2008 році була перейменована в «Астерс».

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали