Що буде з цінами на продукти у 2019Збереження значних обсягів непродуктивного імпорту та скорочення зовнішніх інвестиційних вливань в національну економіку створюють сприятливе підґрунтя для розкручування інфляційної спіралі. Тобто в національній економіці сформувалися передумови для подальшого зростання цін на переважну більшість товарів, в тому числі і продовольчих.

Директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що в 2019 році темпи інфляції будуть дещо вищі, ніж прогнозує НБУ.

«Продукти будуть збільшуватися в ціні. На превеликий жаль, в наступному році Україна покаже близько 10% інфляції. Я навіть не беруся порівнювати з європейськими країнами, де інфляція знаходиться в межах 2%, найгіршому варіанті – 3%...», – сказав він.

Подорожчання продуктів харчування для найменш захищених верств населення призведе до погіршення їх матеріального становища, оскільки зменшиться частка витрат на інші види споживчих товарів. Необхідно також враховувати ще й те, що населення сплачує захмарні тарифи за комунальні послуги.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали