Глобальна економічна криза відкладається: основні причиниБагато країн світу ще не відійшли від згубних наслідків економічної кризи 2008 року як падіння американських фондових індексів створило підґрунтя для нової фази кризових явищ в планетарному масштабі. Уникнення світової економічної кризи визначальною мірою залежить від результативності застосування антикризових заходів в США та Китаї.

На своїй сторінці у Facebook відомий український економіст Ерік Найман розкриває причини уповільнення темпів кризових процесів. Народний банк Китаю знизив облікову ставку на 0,5% з метою стимулювання національної економіки. Плюс глава ФРС США заявив, що може пригальмувати з подальшим посиленням монетарної політики.

Реакція фінансових ринків – падіння зупинилося. У інвесторів з’явилася надія, що центральні банки не допустять кризи найближчим часом. Будемо сподіватися і ми. Зараз найближче економічне майбутнє залежить від провідних центральних банків світу.

Нагадаємо, що найпотужніші економіки світу, якими є економіки США та Китаю, споживають левову частку сировинних ресурсів решти країн світу і згортання ділової активності в цих країнах однозначно породжує ланцюг кризових явищ.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали