На яких відмітках зупинилася ціна нафтиЦіни на нафту зростають п'яту сесію поспіль на сигналах зниження видобутку державами ОПЕК, посиливши підйом перед публікацією щотижневих даних про комерційні запаси палива в США.

Березневий ф'ючерс на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчав на $ 1,26 (2,25%), до 57,21 долара за барель.

Контракт на WTI з постачанням в лютому на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу виріс в ціні на $ 0,93 (1,97%) - до 48,02 долара за барель.

З початку цього тижня Brent подорожчала більш ніж на 8%, максимальними темпами з квітня; WTI виросла в ціні на 5%, найвищими темпами з червня.

Видобуток нафти всіма державами ОПЕК в минулому місяцем скоротився на максимальну величину майже за два роки, свідчать результати опитування, проведеного агентством Bloomberg серед трейдерів і аналітиків, а також дані про рух танкерів. ОПЕК в грудні зменшила видобуток нафти на 530 тис. барелів на добу (б / д), до 32,6 млн б / д.

Саудівська Аравія скоротила експорт нафти в грудні до 7,253 млн б/д в порівнянні з 7,717 млн б/с місяцем раніше на тлі зменшення поставок в США і Китай. Видобуток Ірану знизилася на тлі відновлення санкцій США, а в Лівії робота на найбільшому нафтовому родовищі зупинилася через протести.

Як повідомлялося, країни ОПЕК + в грудні домовилися скоротити видобуток на 1,2 млн барелів з рівнів жовтня 2023 року, держави почнуть зменшувати виробництво нафти з січня 2019 року.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), які були оприлюднені в четвер, запаси нафти в Кушингу, виросли за підсумками шостого тижня поспіль - на 483 тис. барелів.

В цілому запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 4,46 млн барелів, запаси бензину - підскочили на 8 млн барелів, повідомив API.

Офіційні дані про запаси нафти в США за минулий тиждень будуть оприлюднені міністерством енергетики в п'ятницю о 19:00 МСК. Аналітики, опитані S & P Global Platts, очікують зниження запасів нафти на 1,3 млн барелів, але при цьому вони прогнозують зростання на 1,6 млн барелів як для бензину, так і для дистилятів.

Разом з тим дані опитування, проведеного агентством Bloomberg серед аналітиків, інвесторів і трейдерів, показують, що ринок чекає зростання цін на нафту на наступному тижні: 56% респондентів дали "бичачий" прогноз, 19% - "ведмежий", інші не очікують істотних змін .






Друкувати
Найбільш популярні матеріали