Прес-тур на Корюківську ТЕС, що виробляє енергію з біомаси
В середу, 20 березня, відбудеться прес-тур на об’єкт “зеленої” енергетики - Корюківську ТЕС, що виробляє енергію з біомаси, а саме - деревної тріски.


Спікери:
- Сергій Савчук - голова Держенергоефективності;
- Андрій Гріненко - директор компанії “Кліар Енерджі”.

Корюківська ТЕС потужністю 4 МВт щорічно відпускає в енергомережу близько
25 млн кВт*год електроенергії. Це суттєво покращує енергобаланс всієї області.

Важливість цього об’єкту для області складно переоцінити, адже:
- газ заміщено місцевими альтернативними джерелами енергії;
- створено додаткові робочі місця;
- здійснюються додаткові надходження до бюджету.

Компанія “Кліар Енерджі” вклала в проект близько 8 млн євро, частину з яких склали інвестиції від європейських партнерів. Щорічно компанія сплачує близько 12 млн грн податків, частина з яких залишається в регіоні. На станції працює близько 70 людей.

В рамках прес-туру відбудеться також лабораторна екскурсія на Корюківську ТЕС учнів Малої академії наук України, що працюють над науковими розробками в галузі альтернативної енергетики.

Початок візиту: 12:00.

Місце проведення: м. Корюківка (Чернігівська обл.).

Організатор: компанія «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» у співпраці з Малою академією наук України за інформаційної підтримки Держенергоефективності.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у прес-турі.

За необхідності забезпечується трансфер із Києва та Чернігова.

Для участі у прес-турі обов’язкова акредитація до 18:00 19 березня у Google-формі за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/18j31Kz8CEdCh2t2G5tptyY1lgVutck_30Hmjw_6YA34/edit

Додаткова інформація за телефоном – 096-54-032-81, Соломія.

ДОВІДКА.
ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ»
- українська компанія, що займається будівництвом і експлуатацією електростанцій на біомасі, біогазі, вітровій і сонячній енергії. Підприємство працює на ринку альтернативної енергетики з 2015 року, реалізуючи вироблену електроенергію за «зеленим» тарифом. Як лідер ринку, «Кліар Енерджі» вважає своєю місією розвиток «зеленої» енергетики в Україні для забезпечення енергетичної незалежності країни.
Першим великим проектом «Кліар Енерджі» стала теплоелектростанція в Корюківці Чернігівської області, введена в експлуатацію в жовтні 2016 р. Потужність ТЕС - 4 МВт. Станція працює на біомасі. В якості сировини використовуються залишки деревини і відходи місцевої лісозаготівельної та деревообробної промисловості.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали