Що відбувається в банківському секторі СШАВеликі американські банківські групи повідомили про прибутки: Goldman Sachs і Citigroup.

У той же час, акції Goldman Sachs дещо подешевшали в ході передпродажної торгівлі після того, як банк повідомив про змішані фінансові результати за перший квартал. Goldman повідомив про прибуток в 5,71 дол. на акцію, що виявилося краще очікувань аналітиків в 4,99 дол. на акцію. Протягом кварталу виручка виявилася нижчою за очікування - 8,81 млрд доларів. Аналітики очікували, що виручка складе 8,97 мільярда доларів. Це було друге оголошення прибутку з тих пір, як Девід Соломон став генеральним директором.

«Ми задоволені нашими результатами в першому кварталі, особливо в контексті несуттєвого зростання з початку року», - заявив генеральний директор Девід Соломон у своїй заяві. «Наші основні напрямки діяльності дали хороші результати завдяки нашим сильним позиціям франчайзингу. Ми націлені на нові можливості для розширення і диверсифікації нашого бізнесу і обслуговування більш широкого кола клієнтів у всьому світі. Ми впевнені, що Goldman Sachs забезпечить привабливий дохід для наших акціонерів, так як наш бізнес поліпшується.

Citigroup також перевершила оцінки прибутку за перший квартал. Прибуток банку склав 1,87 дол. На акцію, а виручка - 18,58 млрд дол. Аналітики очікували, що Citi повідомить про прибуток в 1,80 долара на акцію при доході в 18,63 мільярда доларів.

«Наші доходи відображають прогрес, який ми робимо, щоб поліпшити повернення і зростання капіталу. І наш споживчий, і інституціональний бізнес показали хороші результати, і ми побачили хорошу динаміку в тих областях, в які ми інвестували», - заявив генеральний директор Майкл Корбато. «Важливим є те, що наша стратегія в сфері споживчого банкінгу в Північній Америці показує хороші перші результати, оскільки ми впроваджуємо нові продукти і взаємодіємо з більш широким колом клієнтів по цифрових каналах».

Український журнал Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали