Українці очікують розвиток економіки в найближчі рокиІндекс споживчих настроїв в березні 2019 року в порівнянні з лютим знизився на 1,7 пункту - до 65,3 за 200-бальною шкалою, свідчить дослідження Info Sapiens.

"Середнє значення індексу споживчих настроїв в першому кварталі 2019 року перевищує середнє значення за четвертий квартал 2023 року і весь 2023 рік. Найбільший приріст в першому кварталі показують індекси очікувань розвитку економіки в найближчий рік і в наступні п'ять років", - коментують аналітики Info Sapiens.

При цьому вони уточнюють, що поліпшення очікувань розвитку економіки в першому кварталі цього року пов'язані з оптимістичними сподіваннями щодо результатів президентських виборів. А в березні українці висловили песимізм щодо очікуваного зростання економіки країни в найближчий рік - показник відповідного індексу знизився на 4,5 пункту - до 60,7, вказується в матеріалах дослідження.

Березневий показник індексу очікуваної динаміки безробіття зріс порівняно з лютим на 5,4 пункту - до 129. На 5,3 пункту підвищився індекс девальваційних очікувань - до 151,2.

Індекс інфляційних очікувань додав 2,2 пункту в березні і досяг 184,5.

Українці в березні також були менш схильні робити великі покупки - відповідний індекс скоротився на 2,2 пункту, до 75,1.

Негативний тренд також торкнувся очікуваних змін матеріального становища - відповідний індекс знизився на 2,1 пункту, досягнувши рівня 61,2.

В цілому індекс економічних очікувань в березні виріс на 1,4 пункту - до 68,1.

Український журнал Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали