Американські компанії переводять виробництво в інші країни АзіїПрезидент США Дональд Трамп заявив, що запроваджені ним мита на китайські товари призводять до того, що американські компанії залишають КНР.

В інтерв'ю телеканалу Fox News Трамп розповів, що значне зростання ввізних мит на товари з Китаю спонукає різні компанії переводити виробництво з Китаю до В'єтнаму та інші країни Азії. За його словами, винні в цьому самі китайці.

Як підкреслив Трамп, у США і Китаю був дуже хороший варіант торговельної угоди, але в Пекіні вирішили все поміняти. "Я сказав: ОК, тоді ми піднімемо мита", - сказав американський президент.

Також Трамп піддав критиці колишнього віце-президента Джо Байдена за його позицію по Китаю. "Він заявив, що Китай нам не конкурент. А Китай це дуже потужний конкурент. Вони весь світ хочуть захопити", - сказав президент США.

Нагадаємо, що Вашингтон 10 травня збільшив розмір мит на китайські товари, що ввозяться в країну, з 10 до 25%. Трамп пояснив, що це стало наслідком порушення з боку Пекіна переговорів по торговій угоді між країнами.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали