Білоруські нафтопродукти почали ввозитись в Україну без обмеженьОбмеження з експорту білоруських нафтопродуктів, які вводилися в зв'язку з надходженням неякісної нафти з Росії, зняті.

Про це заявив глава концерну "Белнефтехим" Андрій Рибаков, передає БЕЛТА.

"Заборона на експорт повністю знята, є тільки одне зобов'язання - це забезпечення внутрішнього ринку в повному обсязі", - сказав Рибаков.

За словами глави концерну, в даний час внутрішній ринок країни повністю забезпечений якісним паливом.

"Регулювання експорту в ручному режимі "Белнефтехим" сьогодні не виробляє, експорт нафтопродуктів йде в автоматичному режимі, немає жодних обмежень", - додав Рибаков.

Як повідомлялося, 19 квітня концерн "Белнефтехим" заявив про 10-25-кратному перевищенні допустимих показників вмісту органічних хлоридів у нафті, що поставляється по нафтопроводу "Дружба". Російська "Транснефть" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми носять "технічний характер". 22 квітня неякісна сировина дійшла до європейських та українських НПЗ.

АТ "Укртранснафта" пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинив транзит нафти по магістральному нафтопроводу "Мозир-Броди" (МН "Дружба"). Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і "Фенешлітке" (Угорщина).






Друкувати
Найбільш популярні матеріали