Кого українці готові вибрати у Верховну РадуПонад 70% українців підтримують ідею розпуску парламенту і проведення дострокових виборів Верховної Ради. Про це свідчать результати опитування проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 16-21 травня 2019 року.

Найвищий рівень підтримки - на Півдні і Сході (понад 80%). Поряд з цим в інших макрорегіонах за розпуск Верховної Ради не менше 60% опитаних. Певна відмінність у ставленні до проведення дострокових виборів спостерігається серед прихильників БПП "Солідарність", більшість яких - проти цієї ініціативи.

Лідер електоральних симпатій серед політичних сил - партія "Слуга народу". Її готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. За "Опозиційну платформу - За життя" - 10,5%, БПП "Солідарність" - 8,8%, "Батьківщину" - 7,3%, партію "Сила і честь" І. Смєшка - 5,1%, партію З. Вакарчука - 4,6%, Радикальну партію О.Ляшка - 3,3%, Опозиційний блок - 3,2%. Рейтинг інших партій - менше 3%.

Партія "Слуга народу" лідер у всіх макрорегіонах. "Опозиційна платформа - За життя" і "Опозиційний блок" мають міцні позиції в південно-східних областях. Інші партії, які зберігають шанси на потрапляння в парламент, - в центрально-західних.

Соціологи відзначають, що антирейтинг партій очолює БПП "Солідарність". Її ні при яких обставинах не підтримали б 51,9%.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали