Основний суперник «Слуги народу» на парламентських виборах визначився?Основні політичні гравці, які претендують на перемогу на майбутніх парламентських виборах, приступили до консультацій щодо об’єднання та формування блоків партнерів-сателітів. Новина номер один 24 травня – початок переговорного процесу між ще вчора ворогуючими частинами колись єдиного «Опозиційного блоку».

Нагадаємо, що в розпал президентської кампанії в Опозиційному блоці стався розкол. Причиною розколу стало те, що Юрій Бойко та Сергій Льовочкін вступили в політичний альянс з Віктором Медведчуком та Вадимом Рабиновичем, не погодивши це з керівництвом партії та парламентської фракції.

В результаті Юрій Бойко та Сергій Льовочкін були виключені з фракції Опозиційного блоку. Незабаром вони та ще група депутатів-опозиціонерів, зокрема Шуфрич, Скорик, Ларін, Папієв, Павленко та інші, разом з Медведчуком та Рабиновичем створили рух «Опозиційна платформа – За життя», який висунув Юрія Бойка кандидатом в президенти України. В ЗМІ просочувалася інформація, що одним з основних бенефіціарів даного руху є Дмитро Фірташ.

Інша частина Опозиційного блоку, яку представляли Вілкул, Колесніков, Добкін, Новинський і яких підтримав Євгеній Мураєв, висунула кандидатом в президенти України Олександра Вілкула. Дана частина Опозиційного блоку підтримувалася і підтримується Рінатом Ахметовим.

За інформацією журналіста Олександра Дубинського та народного депутата України Бориса Колеснікова розпочалися консультації між «Опозиційна платформа – За життя» та «Опозиційним блоком» щодо створення єдиної політичної сили, яка піде на парламентські вибори.

Створення такої політичної сили дасть можливість сформувати дуже потужний політичний альянс, який об’єднає таких політичних важковаговиків як Вадим Новинський, Віктор Медведчук, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Сергій Льовочкін, що також будуть підтримуватися вітчизняними мільярдерами Рінатом Ахметовим та Дмитром Фірташем.

Названа політична сила буде, в першу чергу, орієнтуватися на виборців Півдня та Сходу, які є найбільш густонаселеними. Наявність підтримки великого бізнесу та традиційно сильні позиції авторитетних у південно-східних областях політиків Опозиційного блоку створює надзвичайно сприятливі передумови для отримання високого рівня підтримки населення даної політичної сили на парламентських виборах.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали