Президент вимагає прискорення розслідування резонансних корупційних злочинівУ попередні роки багато декларувалося в частині боротьби з корупцією, але відчутних результатів так і не було досягнуто, що було зумовлено збереження кругової поруки між різними відомствами та бізнесовими колами. Нинішня адміністрація Президента України рішуче налаштована на подолання ганебної практики укриття корупційних злочинів.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником і керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким.

За словами президента, українці вимагають невідворотності покарання для корупціонерів. «Наявність відчутних результатів у розслідуванні резонансних корупційних злочинів протягом найближчих трьох місяців буде показником здатності САП і НАБУ відповісти на очікування українців», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що метою зустрічі було обговорення пропозицій щодо поліпшення взаємодії спеціалізованих антикорупційних органів, а також пошук шляхів підвищення ефективності їх роботи.

Нагадаємо, що у 2014-2018 роках антикорупційні органи так і не продемонстрували ефективної боротьби з корупційними злочинами, що було зумовлено збереженням традиційних для вищого політичного істеблішменту привілеїв.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали