Хто найбільше інвестує в розвиток ІТ-технологійУ цьому році найбільш істотне зростання ІТ-витрат продемонструють банки і сектор безпеки: в 2013 році в цих галузях витрати на інформаційні технології налічуватимуть 460 млрд дол., що на 3,5% більше, ніж у 2012 році (445 млрд дол.).

Про це йдеться в прогнозі з розвитку ІТ-галузі на 2013 рік, оприлюдненому міжнародною компанією Gartner, повідомляє УНН.

Як стверджують експерти, банки і сектор безпеки дуже інтенсивно інвестують в ІТ, витрачаючи на технології втричі більше, ніж підприємства будь-яких інших галузей. Тут сферою припливу інвестицій є автоматизація позик, платежів, трейдингових операцій та управління ризиками.

В дослідженні зазначено, що зростання ІТ-витрат також очікується в галузях транспорту і страхування – більш ніж на 4%. ІТ-витрати в транспортному секторі досягнуть у 2013 році 126 млрд дол. порівняно з 121 млрд дол. у 2012-му році. В галузі страхування за співставний період часу вони збільшаться з 179 млрд дол. до 187 млрд дол.

Як повідомлялось, у Верховній Раді України наразі зареєстрований законопроект, який передбачає зменшення податкового навантаження на ІТ-компанії. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з «тіні» українські ІТ-компанії, тим самим зробивши українські розробки та стартапи цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для зарубіжних компаній.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали