Влада знову пропонує ввести податок на валютуПадіння економіки України, яке відбувається вже третій квартал підряд, заставляє владу повертатися до ідеї посилення податкового навантаження на бізнес. Ініціатором нової пропозиції щодо введення збору на безготівкові операції із купівлі продажу валюти став Пенсійний фонд України, повідомляє Економіст.

"Міністерству доходів і зборів, Мінфіну і Мінсоцполітики доручено розробити та подати на розгляд Верховній Раді України проект закону про введення збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової валюти", - йдеться в повідомленні ПФУ.

Законопроект розробляється відповідно до указу президента про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Збір з валютних операцій до ПФ був введений в 1998 році і стягувався до 2011 року. В кінці 2012 року НБУ висловив надію на якнайшвидше ухвалення Верховною Радою законопроекту, яким передбачено введення 10%-го пенсійного збору з продажу готівкової валюти.

У листопаді в парламенті був зареєстрований законопроект, що передбачає введення збору до Пенсійного фонду з продажу готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди. Рада відклала розгляд цього законопроекту на невизначений термін за пропозицією профільного комітету. Після цього НБУ запропонував зменшити пенсійний збір з продажу готівкової валюти до 10%.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали