Німеччина продовжує підтверджувати економічне лідерство в ЄССуверенний рейтинг Німеччини, який знаходиться в даний час на найвищій позначці "Ааа" з негативним прогнозом за шкалою Moody's, підтримується її розвиненою, диверсифікованою і висококонкурентною економікою, а також орієнтованої на стабільність макроекономічною політикою, повідомляється у щорічній кредитному доповіді міжнародного рейтингового агентства Moody's.

"Аналітики Moody вважають, що високі темпи зростання продуктивності праці, стабільність заробітної плати і хороший попит на німецьку продукцію дозволили країні створити широку економічну базу, стійкість якої підтримується профіцитом рахунку поточних операцій країни", - йдеться в документі.

Експерти Moody's відзначають, що Німеччина домоглася значного прогресу в процесі бюджетної консолідації. Торік держава вперше з 2007 року змогла зафіксувати профіцит бюджету.

Незважаючи на те що борг найбільшої економіки Європи в процентному відношенні до ВВП залишається високим - приблизно 80%, в умовах світової фінансової кризи зростання показника був слабшим, ніж у багатьох інших країн, що мають найвищих кредитний рейтинг. Крім того, аналітики агентства очікують зниження обсягу боргу ФРН приблизно до 70% ВВП у найближчі п'ять років.

Ріст ВВП Німеччини, за оцінкою Moody's, в поточному році складе 0,4% на тлі повільних темпів зростання експорту у зв'язку зі слабкими перспективами економіки Єврозони і підвищення обсягів імпорту, а також на тлі помірного відновлення зростання інвестицій в країну.

За матеріалами: Лента.ру






Друкувати