Мобільний зв'язок в Україні подорожчавМобільний зв'язок вже давно увійшов в буденне життя пересічних українців, тому цінова політика на ринку мобільного зв’язку цікавить переважну більшість простих громадян. Підвищення цін на послуги операторів мобільного зв’язку вдаряє, як правило, по найменш захищених верствах населення.

Всі три провідних оператора мобільного зв'язку – Київстар, МТС-Україна і Астеліт (ТМ life :)) – змінили тарифи з початку року. У всіх випадках користувачі базових тарифів будуть змушені платити більше за послуги зв'язку, повідомляє ТВі з посиланням на газету Капітал.

Нові тарифи Київстар почнуть діяти з 24 квітня. У базовому тарифі за передоплатою Країна Київстар вводиться абонплата на рівні 1,1 грн на день замість нинішньої 1 грн на день в популярному тарифі Супер Київстар. Але якщо раніше абонплата дозволяла говорити безкоштовно всередині мережі 70 хвилин, то з 24 квітня можна буде вимовляти 150 хвилин. Формально вартість однієї хвилини знижується. Втім, за даними Київстару за останній квартал 2012 року, клієнти компанії в середньому вибалакують 498 хвилин на місяць, тобто приблизно 16 хвилин в день. Для такого абонента ціни на послуги Київстару зростуть на 10-68%.

У березні в базовому тарифі Астеліт Вільний life :) дзвінки на телефони інших операторів зросли від 0,39 грн до 0,49 грн за хвилину. Якщо вчасно не поповнити рахунок, то стільки ж коштуватиме зв'язок всередині мережі. У тарифному плані life :) Шалений день абонплата зросла на 18% – до 1,5 грн на день.

Компанія МТС-Україна також змінила тарифи. У тарифі МТС Перший ввели абонплату 0,5 грн на день, пакет внутрішньомережевих хвилин в послузі Супер подорожчав удвічі. Також з 19 квітня компанія підняла вартість активації послуги Супер від 5 до 8-12 грн. Раніше повідомлялося, що найбільший український оператор стільникового зв'язку – компанія Київстар – збільшує тарифи відразу в 50 своїх тарифних планах.

Антимонопольний комітет має перевірити законність підвищення тарифів на послуги мобільного зв’язку, оскільки підняття цін може бути зумовлено намаганням операторів отримати надприбутки за рахунок пересічних громадян.

Економіст






Друкувати
Виталий
Група: Гості 22 апреля 2013 14:07
1


не указан год написания статьи. "Сегодня" --это в каком году? 2001или 2004
Найбільш популярні матеріали