Регіонали забезпечили швидку смерть для українського бізнесуВерховна Рада має намір врегулювати відшкодування державою податку на додану вартість шляхом видачі платникам цього податку казначейських фінансових векселів і тим самим знизити ефективність ведення бізнесу в Україні, повідомляє Економіст.

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту № 2847 проголосувало 227 депутатів при мінімально необхідних 226.

При цьому фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" і "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагали переголосування даного законопроекту, однак спікер парламенту не взяв до уваги таку вимогу і закрив засідання Ради.

Законопроект № 2847 був розроблений депутатом Ради від фракції Партії регіонів Валерієм Омельченко.

Документ передбачає, що до 1 січня 2014 року органи Державної казначейської служби на підставі висновків податкових органів про суми ПДВ, що підлягають відшкодуванню можуть видавати платникам податків зазначені суми відшкодування у вигляді фінансових векселів. При цьому, зросте період обороту обігових коштів підприємств, що негативно позначиться на їх діяльності та загальному стані ділової активності в країні.

Видача казначейського фінансового векселя прирівнюється до видачі платнику податків суми бюджетного відшкодування.

Відшкодування ПДВ шляхом видачі казначейських фінансових векселів буде здійснюватися на добровільній основі (за бажання самого платника податку).

Фінансовий казначейський вексель може видаватися у документарній формі або у формі електронного документа.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали