Які бізнеси виграють від євроінтеграціїЗона вільної торгівлі з ЄС стане дуже вигідною для української легкої промисловості. Експорт українського текстилю, швейної, хутряної та взуттєвої продукції зросте в два рази, пише "Українська правда".

Від створення зони вільної торгівлі з ЄС більше виграє українська легка промисловість. Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

За його словами, прогнози експертів одностайні - експорт українського текстилю, швейної, хутряної та взуттєвої продукції може збільшитися в два рази.

Проте "ця галузь виробляє невелику частку національного продукту, та її успіх не надто позначиться на всій українській економіці", зазначає Жолудь.

У свою чергу директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський підкреслив : українські виробники текстилю "вже в значній мірі інтегровані в європейські ринки і можуть бути прикладом для інших українських експортерів".

За словами експерта, після скасування торговельних обмежень їх прибуток буде тільки рости.

На думку Бураковського, вигоду від створення ЗВТ з ЄС отримають виробники харчових продуктів, металу та продукції машинобудування. Адже ці галузі , ймовірно , отримають європейські інвестиції , яких їм зараз гостро не вистачає , зазначає експерт.

" Багато українських галузі, насамперед , машинобудування , вимагають інвестицій і нових технологій. Крім того дуже важко очікувати , що великий бізнес України знайде кредити на модернізацію де-небудь ще , крім як на фінансових ринках Євросоюзу" , - зазначив Бураковський.І.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали